سقف تیرچه و بلوک یکی از پرکاربردترین سقف ها از لحاظ اجرایی می باشد.دلیل این امر نیز ارزان بودن، مقاومت بالای تیرچه بلوک در برابر نیروهای جانبی، سهولت و تبحر پیمانکاران در اجرا می باشد.
از اواخر دهه 70 شمسی که یونولیت به ساختمان سازی راه یافت افراد مختلفی در مورد مزایا و معایب این محصول نظر داده اند.معمولا تولید کنندگان یونولیت از مزایای آن و تولیدکنندگان محصولات جانشین مانند بلوکهای سفالی و سیمانی از معایب آن صحبت نموده اند،اما هنوز هیچ نهاد علمی مانند وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی نظر قطعی که موجب ممنوعیت کامل استفاده از یونولیت شود را ارائه نداده اند.
عایق پلی استایرن، در بازار ایران با نام تجاری پلاستوفوم معروف می باشد که این محصول توسط شرکت پلاستوفوم پرتو در بازار ایران عرضه می گردد. این محصول بوسیله منبسط ساختن دانه های پلی استایرن ( EPS ) طی مراحلی بدست می آید که نتیجه آن، عایقی 100% صوتی، حرارتی و برودتی و بسیار موثر و مقرون بصرفه برای استفاده در بناهاست.
تکنولوژی نمای فلزی حرارتی خورشیدی
اولین گزینه برای معرفی تکنولوژی های برتر، صفحات فعال خورشیدی است. این صفحات یک سیستم پوششی هستند که از ترکیب صفحات چوبی جاذب با شیارهای افقی و عایق شیشه ای مستقر بر روی این چوب ها تشکیل شده است. این روکش یک نمای عملکردگرا هست که بسیار مناسب مکان های سردسیر می باشد. چرا که نور خورشید را از طریق صفحات آلومینیومی جذب کرده و تبدیل به حرارت می کند.
شنبه ، 22 اردیبهشت 1397 |
ملات چیست؟
ملات ها از جمله چسب های ساختمانی هستند که موجب اتصال مصالح به یکدیگرمی شوند. به عبارت دیگر ماده ای است خمیری که برای چسباندن قطعات مصالح به یکدیگر و تامین بستری برای توزیع بار و بالاخره اندود کاری سطوح داخلی و خارجی ساختمان و بند کشی نماها به مصرف می رسد.
ملات ها از دو قسمت اصلی تشکیل می شوند یکی از این دو قسمت چسب ملات است که دارای حجم کم بوده و دیگری پرکننده ملات که ۸۰ درصد از حجم ملات را تشکیل می دهد. به عنوان مثال ملات ماسه و سیمان را می توان نام برد. سیمان به عنوان چسب ملات و ماسه به عنوان جسم پرکننده ملات هستند.
ملات ها به دو قسمت تقسیم می شود:
الف) ملات های زودگیر که معمولا ماده اصلی آن گچ است. از ملات هایی با سیمان زودگیر نیز می توان نام برد. این ملات ها بسیار زود گیر بوده و معمولا ۳ تا ۴ دقیقه پس از مخلوط شدن با آب ، شروع به سخت شدن می نماید و پس از گذشت۱۰ تا ۱۵ دقیقه عملیات سخت شدن پایان می یابد.
ب) ملات های دیرگیر که ماده چسبنده اصلی آن سیمان می باشد. این ملات ها در مجاورت هوا و در زیر آب سخت می شوند. زمان سخت شدن این ملات ها معمولا پس از ۲ ساعت شروع می شود و پس از حدود ۴۸ ساعت به ۸۰ درصد سختی خود می رسد.
نکات مهم در رابطه با ملات
ملات باید در برابر نیروهای جوی و نیروهای فشاری و کششی ساختمان مقاوم باشد.
ملات باید قابلیت نگهداری آب را داشته باشد. این خاصیت مهم مانع از آب انداختن ملات و در نتیجه ایجاد لایه نازکی آب بین مصالح و ملات و نهایتا از بین رفتن چسبندگی بین ملات و مصالح ساختمانی می شود.
بالا رفتن مقاومت فشاری در ملات نسبت مستقیمی با افزایش مقدار ماده چسبنده و رابطه معکوسی با افزایش اندازه آب دارد.
شنبه ، 22 اردیبهشت 1397 |
محققان دانشگاه Teknologi MARA در مالزی، نسخه جدیدی از بتن ساختمانی موسوم به بتن سبز مخلوط را تولید کردهاند که در حفاظت از محیط زیست موثر است.
دانشمندان در حال بررسی بر روی استفاده از مصالح ساختمانی هستند که دوستدار محیط زیست و در کاهش آلودگی هوا موثر است. دولت مالزی، استفاده از مواد ساختمانی سازگار با محیط زیست را برای ساخت و ساز پیشنهاد میکند.
دولت مالزی در سال ۲۰۰۹ با راهاندازی شاخص ساختمان سازی سبز (GBI)، با استفاده از تکنولوژی سبز، صاحبان ساختمانها را برای بدست آوردن گواهینامه GBI تشویق کرد. همچنین این دولت در تلاش برای کاهش آلودگی هوا است که بتن سبز نقش مهمی در این امر دارد و راهی جدید برای کاهش آلودگی هوا محسوب میشود.
در سالهای اخیر، استفاده از بتن سبز در بسیاری از کشورها از جمله مالزی رواج یافته است و یکی از موارد مهم در تولید بتن سبز، استفاده از مواد بازیافتی در تولید آن است.
مواد اولیه برای ساخت بتن سبز، شامل خاکستر بادی، بتن بازیافتی و رشتههای قوطی آلومینیومی است. خاکستر بادی یک محصول زائد نیروگاههای زغال سنگ است و معمولا در حوضچهها دفع شده یا به محلهای دفن زباله ارسال می شود. به گفته محققان، خاکستر بادی، جایگزین خوبی برای سیمان در بتن و در کاهش آلودگی هوا هم بسیار موثر است.
مقاومت در بتن جدید نسبت به بتن معمولی، ۳۰ درصد افزایش داشته است و از دیگر مزایای این بتن استفاده کمتر از سیمان در آن، افزایش مقاومت بتن و عملکرد مناسب در افزایش طول عمر ساختمان است.